Sunday, 19 January 2014

JERAWAT ?? PARUT JERAWAT ??

ASSALAMUALAIKUM.. &  HAI

Hari ni tsya nak share testimoni yang berjaya dengan set kulit Shaklee..
sebenarnya dulu tasya pon da jerawat banyak,tambah2 time haid lagi banyak...
Sekarang Alhamdulillah jerawat jarang naik sbb tasya makan Vitamin C Shaklee...
Yang bestnya kulit tangan pon makin putih tau..
sekarang tasya nak share testimoni dari pengguna shaklee,jangan terkejut :





Ini testimoni dari Pn Ema :

Gambar No.1
- Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.

Gambar No.2
Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.

Gambar No.3
- Parut makin pudar.

Gambar No.4
- Anda nilaikan sendiri hehehe....





ok akak ni pulak ambik ESP,GLA,VIT C & ALFAFA


wahh memang berhasil kan ??berbaloi kalau uollss try Shaklee tau..makin cantik & gebu tau..

kalau berminat boleh whatsapp/sms tasya 018-4019439 tau..
InsyaAllah harga yang sangat WOW tasya bagi ...

p/s: lepas ni tak da la nak pakai bedak tebal 2 inci lagi kan??
Kalau nak bertanya harga je pon boleh contact tasya,tanya xkena bayar tau hehehe..





Thursday, 16 January 2014

BARANG MURAH DI LADIES SHOP

ASSALAMUALAIKUM & HAI!!

Hari ni tasya nak perkenalkan facebook page(LADIES SHOP) tasya yang menjual pelbagai barangan yang murah,hot dan comel !!!

antara barang-barang yang tasya jual online :


SET COLLAGEN PLUS VIT E
RM25 SEM/RM30SS



SPICE RACK
RM35 SEM/RM40SS




 HANGER TUDUNG 17KLIP 
RM35 SEM/RM40 SS


 FOUNTAIN CHOCOLATE
RM85 SEM/RM 90 SS



PISAU SERAMIK 6 IN 1
RM 65 SEM/RM70 SS



SABUN DOUBLE GLUTA
RM25 SEM/RM30 SS



NAKED 2 @ NAKED 3
RM40 SEM/RM45 SS




SABUN MARINE ESSENCE
RM 45 SEM/RM 50 SS


EMILAY WHITENING @ EMILAY COLLAGEN
RM35 SEM/RM 40 SS


ELECTRIC CHOCOLATE MELTING POT SET
RM 80 SEM/RM85 SS




 KRYOLAN SUPRACOLOR 7GRAM
RM 25 SEM/RM30 SS




**HARGA TERMASUK POSTAGE


sebenarnya banyak lagi tau item2 yang da dalam page ni !!
jom tengok ramai-ramai..beli banyak dapat discount tau!!

LINK PAGE NI ADA KAT BAWAH NI !! JOM CUCI MATA !!





Tuesday, 14 January 2014

RESEPI SALAD BUAH YANG MUDAH,CEPAT !

ASSALAMUALAIKUM.. & HAI

sebelum tu saya nak ucapkan SALAM MAULIDUR RASUL kepada semuat umat Islam.
hari ni saya nak kongsikan menu breakfast saya..hehehe xdak keja sangat kan?
salad buah yang senang dan sedap homemade dari cik tasya.

hanya perlu

3 biji buah(epal hijau,epal merah,oren)
 **kalau nak sedap lagi boleh letak anggur ke strawberry ke.ikut tekak masing-masing ye..
mayonis(2sudu)

garam (secubit) kalau tak nak letak pon boleh

cara-cara nak buat sangat la mudah..just potong ,campur & gaul je !
jom tengok gambar !




setelah siap digaul selepas 4 step kat atas maka tercipta la heheheh


jeng jeng jeng !!




ok cukup kot utk hari ni..hehehe!!
thank you sbb sudi baca !!

p/s:eleh salad buah je pon...senang je kan?saja nak kongsi menu sihat hari ni..kalau tak asyik makan telur je ..hari cuti blogger semua buat apa?tido je ke? heheh




Sunday, 12 January 2014

KHASIAT ALFAFA SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM WBT &  HAI !!

Hari ni tasya nak kongsi sikit khasiat Alfafa dari Shaklee..Alfafa antara produk yang agak murah dan lariss semenjak tasya mula jadi Shaklee Independent Distributor ni..
Nak tau pasal apa produk ni laris???
sebab khasiat nya yang sangat-sangat bagus dan kuantiti tablets yang banyak tau..
Alfafa(S) ada 330 tablets
Alfafa (L) ada 700 tablets

see kan tasya da cakap banyak tau! tahan hingga 2-3 bulan tau..
dengan harga nya yang agak murah! nak tau berapa?
RETAIL PRICE:
Alfafa (S) RM  53.75
Alfafa (L) RM 97.50

UNTUK HARGA KASIH SAYANG JANGAN LUPA WHATSAPP & INBOX TASYA KAT FACEBOOK 


Okay excited nak bagitau khasiat ALFAFA ni :


Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian

Melegakan sakit sendi & belakang


Menghilangkan kelesuan dan tekanan


Memberi kelegaan semasa haid


Merawat arthritis


Bagus untuk alergi & ekzema

Merawat asthma
Mencuci usus untuk mebuang toksik


Meneutralkan asid dalam badan

Mencuci buah pinggang & merawat  air kencing kotor

Bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri


Memulikan urat selepas bersalin


Menbantu masalah penghadaman & percernaan


Meningkatkan  stamina seorang suami

Membuang angin dalam badan

Milk booster

Merawat masalah keputihan untuk wanita



banyak gila khasiat Alfafa Shaklee ni kan...
lupa pulak nak bagitau bulan Januari ni ada promosi BELI 6 PERCUMA 1 tau !!
Jom share dengan kawan-kawan,family,saudara nanti dapat HARGA MURAH !!


** ni retail price tau !! nak harga promosi murah dari ni  jom whatsapp atau inbox tasya kat facebook tau !!

p/s: tasya makan ni jugak untuk buang toksik,kalau toksik banyak dalam badan mcm mana nak kurus kan??
      SOB SOB SOB!


Saturday, 11 January 2014

TIPS DIET SEIMBANG

Assalamualaikum WBT & Hai 

Hari ni tasya nak cerita pasal pemakanan seimbang yg kita patut ambik dalam kehidupan seharian kita.
Kena pulak dgn tajuk ni kn sbb tasya kan sekarang tgh diet ..hehehe..
sebelum ni tasya pernah diet tp semangat tak kental beb..mana tak nya asyik lalu depan MCD ja..hehe



Tips Diet Seimbang


Antara beberapa tips diet seimbang yang boleh diamalkan.

1. Banyakkan makan makanan yang berbuah.

Kalau nak kira memang banyak sebenarnya buah yang sedap lagi berkhasiat. Di antaranya ialah buah epal, nenas, pisang, bawang putih, gandum, kentang, dan buah betik. Semua jenis buah yang disebut ini sebenarnya banyak khasiat tersendiri.

2. Banyakkan juga memakan kekacang.

Kacang pea, kekacang adalah kaya dengan protein, karbohidrat, gentian dan beberapa vitamin (terutamanya vitamin B). Kacang soya yang sangat kaya dengan protein tumbuhan – boleh didapati dalam pelbagai bentuk seperti susu kacang soya, tauhu, tempe, protein sayuran bertekstur dan taugeh.

3. Banyakkan minum air.

Air adalah sangat penting untuk fungsi-fungsi tubuh anda, termasuk penghadaman, penyerapan dan pengangkutan zat, perkumuhan, pengawalan suhu badan dan bertindak sebagai pelincir bahagian tubuh yang bergerak. Tubuh kita akan kehilangan lebih kurang 11/2 hingga 21/2 liter air dalam satu hari melalui air kencing, tinja, peluh dan wap daripada paru-paru. Jangan tunggu sehingga sudah berasa dahaga, untuk menggantikan cecair yang telah hilang dari badan. Minum sekurang-kurangnya 6 hingga 8 gelas air setiap hari. Cecair juga boleh didapati daripada minuman lain, buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan lain.

4. Kurangkan kandungan lemak dalam makanan.

Sebenarnya lemak itu penting, tetapi dalam diet harus menyumbangkan 20% hingga 30% sahaja dalam jumlah keperluan tenaga harian.Jadi, oleh itu kita harus elakkan pengambilan lemak berlebihan dengan:
  • Memilih makanan yang rendah lemak dan kolesterol.
  • Menggunakan minyak masak dalam kuantiti yang sedikit sahaja.
  • Mengurangkan penggunaan santan atau minyak kelapa dalam masakan.
  • Memilih daging tanpa lemak, serta membuangkan kulit jika boleh (contoh: kulit ayam).
  • Menghadkan penggunaan lemak yang boleh dilihat (seperti marjerin, mentega, minyak salad, krim dan mayonis).
  • Mengamalkan kaedah masakan alternatif (seperti membakar, menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mengukus) daripada menggoreng.

5. Kurangkan gula.

Makanan yang diproses dan makanan manis seperti kek coklat dan aiskrim mengandungi banyak gula yang memberikan sejumlah besar kalori tanpa khasiat makanan atau serat.Kehadiran gula juga menggantikan makanan yang berkhasiat dan menyingkirkan beberapa vitamin dan galian dari tubuh.Memakan gula yang berlebihan bermakna anda menanggung risiko kerosakan gigi, kegemukan dan masalah-masalah lain yang dikaitkan dengannya seperti kencing manis, serangan jantung dan sebagainya.

6. Kurangkan garam

Makanan segera, makanan dalam tin, daging yang diawet dan makanan ringan bergaram seperti kentang goreng, mengandungi terlalu banyak garam. Memakan terlalu banyak garam boleh menyebabkan tekanan darah tinggi yang akhirnya boleh membawa kepada serangan jantung atau strok.Sesetengah orang mungkin menghadapi masalah terlalu banyak air di bawah kulit (edema).

p/s: Walaupun kita makan ubat/supplement untuk kurus pon,kita tetap kena jaga pemakanan tau..penting!! exercises pon mesti buat..sekurang-kurangnya banyak berjalan kalau tak nak jogging.SEMOGA BERJAYA !
Kalau tak nak jogging boleh buat aerobic exercise macam kat bawah ni..hehe tapi mesti la sekurang-kurangnya 45 minit tau.





KEBAIKAN ESP SHAKLEE

Assalamualaikum WBT & Hai !!

Hari ni tasya nak cerita pasal HOT PRODUCT dari Shaklee ni ..
yang mana satu ye??? ESP Shaklee laa


MAI TASYA STORY SIKIT PASAL ESP NI YE ..

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP.

SIAPA YANG TAK BOLEH AMBIL ESP?
individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.

SIAPA YANG HARUS AMBIK ESP?
1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.
2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!
3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.
4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!
DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga.

KHASIAT ESP:
  • Membekalkan tenaga
  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
  • Mencegah sakit jantung dgn merendahkan kolestrol

p/s: Harga ESP bagi Semenanjung ialah RM150. Manakala bagi Sabah dan Sarawak ialah RM155. TAPI KALAU NAK HARGA YANG SPECIAL DARI TASYA,JOM WHATSAPP/INBOX KAT FACEBOOK TAUU !!!! DIJAMIN HARGA TERBAIK !!


Friday, 10 January 2014

KURUS SECARA SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Assalammualaikum WBT

hari ni tasya nak share testimoni set kurus Shaklee..
mudah ja nk kurus secara sihat..dengan 3 langkah sahaja!


dah ramai yang berjaya dengan set kurus shaklee..bagi yang tak cukup budget boleh cuba dulu SET SLIMMING BUDGET dari Shaklee...sapa kata Shaklee mahal??


okay set nya pon dah ada kat atas ni so jom kita tengok testimoni yg berjaya !!

okay akak ni pengguna HERBA-LAX + LECITHIN + ALFAFA
turun 16 kg dlm masa 6 bulan !! 


akak yang cantik ni mengamalkan CINCH MIX SHAKE & ESP Soy Protein Isolate Powder



akak ni turun 30 kg dalam masa 5 bulan !! wow sangat berkesan produk shaklee ni
pengguna HERB-LAX + LECITHIN + ALFAFA

p/s :sapa-sapa yang berminat boleh whatsapp/sms/call number yang ada di setiap gambar ..
      boleh jugak inbox saya di facebook.klik link di bawah ye ...
      tak salah bertanya ,tak kena bayar pon ye !